Jednoduchý recept

Smažený květák

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 800
Kategorie: Zelenina

Ingredience

700 g Květák
1 polévková lžíce Mléko polotučné
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
100 ml Olej stolní
4 polévková lžíce Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 339 kcal
Kilojoule 1 420kJ
4% Sacharidy 14 g
38% Tuky 29 g
19% Sodík 370 mg
14% Bílkoviny 8 g
Smažený květák

Smažený květák postup přípravy receptu:

1

Květák uvaříme v osolené vodě, můžeme jej před vařením rozporcovat na růžičky. Vaříme do poloměkka.

2

Slijeme vodu a necháme květák vychladnout.

3

Růžičky obalíme v mouce, ve vejcích rozšlehaných s mlékem a ve strouhance.

4

Smažíme v horkém tuku dozlatova po všech stranách.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept