Brulée z čerstvého manga a sýra mascarpone - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brulée z čerstvého manga a sýra mascarpone
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 8000 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
6 polévková lžíce | Cukr krupice |
200 g | Jogurt bílý |
1 ks | Limetka |
4 ks | Mango |
250 g | Mascarpone |
20 g | Máslo čerstvé |
1 hrst | Máta |
1 polévková lžíce | Rum |
1,5 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 58,8mg |
Draslík | 298,6mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 41,2mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jogurt bílý, Limetka, Mango, Máta, Rum, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mascarpone, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brulée z čerstvého manga a sýra mascarpone postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme manga, od pecky odkrojíme dužinu a nakrájíme na kousky. |
2 | Sýr mascarpone a jogurt promícháme vidličkou, vmícháme mletý zázvor a limetkovou kůru se šťávou, příp. přidáme rum. |
3 | Do zapékací mísy vložíme mango i se šťávou. Lžící na něj rozprostřeme směs z mascarpone, posypeme cukrem a poklademe hoblinkami másla. |
4 | Uložíme do lednice, než budeme zapékat. |
5 | Na vysokou teplotu rozpálíme gril a ve velké zapékací míse grilujeme 5 minut dezert, dokud nezačne lehce hnědnout a slabě probublávat. |
6 | Necháme zchladnout a můžeme ozdobit mátou. |