Majonéza z kyselé smetany - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Majonéza z kyselé smetany
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 8003 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
20 g | Hořčice |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
7 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 dl | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
45% Kalorie 885 kcal
Kilojoule 3 702kJ
4% Sacharidy 13 g
102% Tuky 77 g
21% Sodík 413 mg
65% Bílkoviny 36 g
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 3g |
Draslík | 373,7mg |
Vláknina | 839,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,9mg |
Vitamín E | 5,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Majonéza z kyselé smetany postup přípravy receptu:
1 | Do misky dáme natvrdo vařené žloutky, osolíme je, opepříme a utřeme s hořčicí. |
2 | Potom za stálého míchání postupně přiléváme hustou zakysanou smetanu. |
Poznámka
Vejce předem uvaříme.