Flekovský guláš - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Flekovský guláš
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 8007 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
5 g | Česnek |
200 g | Cibule |
750 g | Hovězí maso přední |
1 g | Kmín celý |
50 g | Křen |
1 g | Majoránka |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
15 g | Paprika mletá sladká |
1 g | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
25 g | Protlak rajčatový |
50 g | Rajčata |
60 g | Sádlo škvařené |
15 g | Sůl |
600 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 104,6mg |
Draslík | 741,3mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,3mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hovězí maso přední, Kmín celý, Křen, Majoránka, Paprika mletá sladká, Rajčata, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Flekovský guláš postup přípravy receptu:
1 | Nakrájíme oloupanou cibuli (jednu ponecháme na ozdobu), na sádle osmahneme, vložíme omyté, osušené a na kostky nakrájené maso a osmahneme za stálého míchání. |
2 | Přidáme mletou papriku a osmahneme krátce, přidáme sůl, rajčatový protlak, pepř, kmín, podlijeme mírně vodou a pod poklicí dusíme za občasného míchání. |
3 | Když je maso částečně měkké, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme moukou, zasmažíme za stálého míchání a podlijeme teplou vodou. Přidáme utřený česnek, majoránku a dusíme maso téměř doměkka. Maso vyndáme a omáčku na ně přecedíme. |
4 | Hotový guláš přisolíme a krátce povaříme. |
5 | Na talíři posypeme guláš cibulí smíchanou s křenem a ozdobíme petrželkou a rajčetem. |