Jednoduchý recept

Flekovský guláš

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (30%)
ID receptu: 8007
Kategorie: Maso

Ingredience

5 g Česnek
200 g Cibule
750 g Hovězí maso přední
1 g Kmín celý
50 g Křen
1 g Majoránka
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
15 g Paprika mletá sladká
1 g Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
25 g Protlak rajčatový
50 g Rajčata
60 g Sádlo škvařené
15 g Sůl
600 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 410 kcal
Kilojoule 1 714kJ
4% Sacharidy 15 g
32% Tuky 24 g
65% Sodík 1 g
60% Bílkoviny 34 g

Flekovský guláš postup přípravy receptu:

1

Nakrájíme oloupanou cibuli (jednu ponecháme na ozdobu), na sádle osmahneme, vložíme omyté, osušené a na kostky nakrájené maso a osmahneme za stálého míchání.

2

Přidáme mletou papriku a osmahneme krátce, přidáme sůl, rajčatový protlak, pepř, kmín, podlijeme mírně vodou a pod poklicí dusíme za občasného míchání.

3

Když je maso částečně měkké, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme moukou, zasmažíme za stálého míchání a podlijeme teplou vodou. Přidáme utřený česnek, majoránku a dusíme maso téměř doměkka. Maso vyndáme a omáčku na ně přecedíme.

4

Hotový guláš přisolíme a krátce povaříme.

5

Na talíři posypeme guláš cibulí smíchanou s křenem a ozdobíme petrželkou a rajčetem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept