Jednoduchý recept

Těstovinová frittata s cuketou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 8009
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1 ks Cuketa
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
100 g Špagety, Makarony
1 kávová lžička Sůl
4 polévková lžíce Sýr Parmezán
8 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 347 kcal
Kilojoule 1 453kJ
6% Sacharidy 23 g
24% Tuky 18 g
28% Sodík 562 mg
40% Bílkoviny 23 g

Těstovinová frittata s cuketou postup přípravy receptu:

1

Špagety uvaříme v osolené vodě al dente a scedíme. Promícháme je s prošlehanými vejci a nastrouhaným parmazánem.

2

Na pánvi vhodné i do trouby rozpálíme olej, nasypeme najemno nakrájenou cibuli a oloupaný stroužek česneku a zvolna smažíme dokud zelenina nezvláční.

3

Poté česnek vyjmeme, přidáme nahrubo nastrouhanou cuketu a smažíme rovněž do změknutí.

4

Vmícháme špagetovou směs, ochutíme solí a pepřem a zahříváme cca 15 minut na mírném ohni až frittata začne na okrajích zlátnout.

5

Vložíme na 5 minut do trouby s horním ohřevem nebo pod gril a necháme zezlátnout.

Poznámka

Frittatu podáváme horkou, posypanou strouhaným parmazánem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept