Těstovinová frittata s cuketou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstovinová frittata s cuketou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 8009 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 ks | Cuketa |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Špagety, Makarony |
1 kávová lžička | Sůl |
4 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
8 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 498,8mg |
Draslík | 279,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 670,5mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,3mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Cuketa, Špagety, Makarony, Sůl, Sýr Parmezán, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstovinová frittata s cuketou postup přípravy receptu:
1 | Špagety uvaříme v osolené vodě al dente a scedíme. Promícháme je s prošlehanými vejci a nastrouhaným parmazánem. |
2 | Na pánvi vhodné i do trouby rozpálíme olej, nasypeme najemno nakrájenou cibuli a oloupaný stroužek česneku a zvolna smažíme dokud zelenina nezvláční. |
3 | Poté česnek vyjmeme, přidáme nahrubo nastrouhanou cuketu a smažíme rovněž do změknutí. |
4 | Vmícháme špagetovou směs, ochutíme solí a pepřem a zahříváme cca 15 minut na mírném ohni až frittata začne na okrajích zlátnout. |
5 | Vložíme na 5 minut do trouby s horním ohřevem nebo pod gril a necháme zezlátnout. |
Poznámka
Frittatu podáváme horkou, posypanou strouhaným parmazánem.