Polévka hovězí s rýží a parmazánem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka hovězí s rýží a parmazánem
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 8010 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
1 ks | Cibule |
500 g | Hovězí maso přední |
1,5 l | Hovězí vývar základní |
50 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Rýže loupaná |
1 špetka | Sůl |
40 g | Sýr Parmezán |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 99,3mg |
Draslík | 718,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 78,6mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,4mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí maso přední, Hovězí vývar základní, Rýže loupaná, Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka hovězí s rýží a parmazánem postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme, nakrájíme a osmahneme na rozehřátém másle. |
2 | Na nudličky nakrájíme hovězí plátky, přidáme k cibuli a smažíme. Osolíme, opepříme, podlijeme vodou a dopoloměkka dusíme. |
3 | Opranou rýži přisypeme, zalijeme malým množstvím vývaru a doměkka uvaříme. |
4 | Zalijeme zbylým vývarem, posypeme parmazánem a podáváme. |