Jednoduchý recept

Benátská postní polévka

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 8017

Ingredience

0,5 ks Celer bulvový
1 ks Cibule
2 ks Mrkev kořen
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
60 g Nudle vaječné
1 hrst Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel - nať
2 ks Petržel kořen
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
1 polévková lžíce Rýže loupaná
1 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
1 hrst Sýr Parmezán
1 špetka Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 263 kcal
Kilojoule 1 101kJ
9% Sacharidy 31 g
14% Tuky 11 g
16% Sodík 319 mg
20% Bílkoviny 11 g

Benátská postní polévka postup přípravy receptu:

1

Omyjeme, očistíme a na nudličky nakrájíme zeleninu.

2

Na másle zpěníme cibuli, přidáme nakrájenou zeleninu a petrželku, promícháme a krátce osmahneme.

3

Přisypeme propláchnutou rýži, zalijeme horkou vodou a dopoloměkka vaříme.

4

Rozšleháme se smetanou a pažitkou žloutek a nalijeme do odstavené polévky.

5

Již nevaříme.

6

Posypeme parmazánem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept