Benátská postní polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Benátská postní polévka
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 8017 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
0,5 ks | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 ks | Mrkev kořen |
60 g | Nudle vaječné |
1 hrst | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Petržel kořen |
1 hrst | Petržel - nať |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 polévková lžíce | Rýže loupaná |
1 polévková lžíce | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
1 hrst | Sýr Parmezán |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 118,6mg |
Draslík | 682,3mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 7g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 111,7mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Nudle vaječné, Pažitka, Petržel kořen, Rýže loupaná, Sůl, Sýr Parmezán, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Protlak rajčatový, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Benátská postní polévka postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme, očistíme a na nudličky nakrájíme zeleninu. |
2 | Na másle zpěníme cibuli, přidáme nakrájenou zeleninu a petrželku, promícháme a krátce osmahneme. |
3 | Přisypeme propláchnutou rýži, zalijeme horkou vodou a dopoloměkka vaříme. |
4 | Rozšleháme se smetanou a pažitkou žloutek a nalijeme do odstavené polévky. |
5 | Již nevaříme. |
6 | Posypeme parmazánem a podáváme. |