Vařený hovězí jazyk se sardelovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vařený hovězí jazyk se sardelovou omáčkou
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 8018 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Maso | |
---|---|
2 ks | Bobkový list |
80 g | Cibule |
500 g | Hovězí jazyk |
1 špetka | Sůl |
250 g | Zelenina kořenová |
Omáčka | |
20 g | Cibule |
0,5 ks | Citrony |
1 l | Hovězí vývar základní |
40 g | Máslo čerstvé |
80 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
10 ks | Sardelové řezy |
125 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
60 g | Tuk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 265,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,5mg |
Vitamín E | 3,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Hovězí jazyk, Sůl, Cibule, Citrony, Hovězí vývar základní, Sardelové řezy, Tuk mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Zelenina kořenová, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vařený hovězí jazyk se sardelovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Hovězí jazyk omyjeme, vložíme do vroucí vody, osolíme a na mírném ohni uvaříme doměkka. Cca 30min před dovařením přidáme očištěnou kořenovou zeleninu vcelku, bobkový list a cibuli. |
2 | Hotový jazyk ponoříme krátce do studené vody, odstraníme kůži a nakrájíme na plátky. |
3 | Na omáčku prolisujeme sardele a polovinu z nich smícháme s máslem. Na rozpáleném oleji necháme zpěnit nadrobno nakrájenou cibuli a zbytek prolisovaných sardelí. Zaprášíme moukou a orestujeme. |
4 | Zalijeme vývarem, cca 20min povaříme a scedíme. Přidáme smetanu, sardelové máslo a citronovou šťávu. |
5 | Maso rozdělíme na talíře a podáváme přelité omáčkou s libovolnou přílohou. |