Jednoduchý recept

Pařížský kuřecí řízek

  • Francie
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Pařížský kuřecí řízek 5 1
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 802
Kategorie: Maso

Ingredience

300 g Kuřecí prsa
0,5 dl Mléko polotučné
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Sůl
100 ml Tuk
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 681 kcal
Kilojoule 2 848kJ
1% Sacharidy 3 g
76% Tuky 57 g
34% Sodík 677 mg
65% Bílkoviny 37 g
Pařížský kuřecí řízek
  • Pařížský kuřecí řízek
  • 1
  • Pařížský kuřecí řízek
  • 2
  • Vložit obrázek

Pařížský kuřecí řízek postup přípravy receptu:

1

Kuřecí prsíčka lehce naklepeme a osolíme. V hrnku si připravíme těstíčko z mouky, vejce, mléka a špetky soli.

2

Řízečky máčíme v těstíčku a pozvolna smažíme dozlatova.

3

Do těstíčka můžeme přidat lisovaný česnek nebo grilovací koření - řízečky budou pikantnější.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Pařížský kuřecí řízek
Myslím, že si občas každý rád dá kuřecí řízek v těstíčku. V ingrediencích je celkem dost soli, tak s ní opatrně a je potřeba na smažení více oleje, řízky se smaží ve vyšší vrstvě tuku, pak se odkládají na ubrousek. Těstíčko si už každý doupraví na požadovanou hustotu, já většinou přidávám trochu mléka a mouky, ať nemusím šetřit. Tentokrát jsem přidala i trochu šesneku a jako přílohu jsem zvolila vařené brambory s bylinkami. Je to fajn recept až na to množství soli a tuku!

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept