Roštěnky s bramborami v pikantní salse - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Roštěnky s bramborami v pikantní salse
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 8026 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Maso | |
---|---|
700 g | Brambory |
2 kávová lžička | Hořčice Dijonská |
500 g | Hovězí roštěnka níz. peč. |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
2 polévková lžíce | Worcester (worcesterská omáčka) |
Zálivka | |
4 ks | Ančovičky konzervované |
2 stroužek | Česnek |
4 ks | Cibulka jarní |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Kapary sterilované |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 hrst | Petržel - nať |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 109,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,3mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Sůl, Ančovičky konzervované, Česnek, Cibulka jarní, Citronová šťáva, Kapary sterilované mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Hovězí roštěnka níz. peč., Olej olivový, Pepř černý mletý, Worcester (worcesterská omáčka), Olej olivový, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Roštěnky s bramborami v pikantní salse postup přípravy receptu:
1 | Jednotlivé plátky roštěné dobře naklepeme a vložíme do marinády smíchané z worcesterské omáčky, oleje, hořčice, soli a pepře. Necháme půl hodiny odpočinout v lednici. |
2 | Mezitím připravíme salát. Brambory uvaříme zcela doměkka a ještě teplé promícháme se zálivkou smíchanou ze všech uvedených surovin. Cibulky, česnek, petrželku, kapary a ančovičky nejdřív nasekáme, cibulky najemno nakrájíme. |
3 | Maso zprudka ogrilujeme z obou stran, zabalíme do alobalu a necháme 10min odpočinout. |
4 | Podáváme s bramborami a se šťávou z pečení. |