Recept

Roštěnky s bramborami v pikantní salse

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 8026
Kategorie: Maso

Ingredience

Maso
700 g Brambory
2 kávová lžička Hořčice Dijonská
500 g Hovězí roštěnka níz. peč.
1 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
2 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
Zálivka
4 ks Ančovičky konzervované
2 stroužek Česnek
4 ks Cibulka jarní
1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 polévková lžíce Kapary sterilované
4 polévková lžíce Olej olivový
1 hrst Petržel - nať

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 575 kcal
Kilojoule 2 404kJ
7% Sacharidy 25 g
44% Tuky 33 g
99% Sodík 2 g
79% Bílkoviny 44 g

Roštěnky s bramborami v pikantní salse postup přípravy receptu:

1

Jednotlivé plátky roštěné dobře naklepeme a vložíme do marinády smíchané z worcesterské omáčky, oleje, hořčice, soli a pepře. Necháme půl hodiny odpočinout v lednici.

2

Mezitím připravíme salát. Brambory uvaříme zcela doměkka a ještě teplé promícháme se zálivkou smíchanou ze všech uvedených surovin. Cibulky, česnek, petrželku, kapary a ančovičky nejdřív nasekáme, cibulky najemno nakrájíme.

3

Maso zprudka ogrilujeme z obou stran, zabalíme do alobalu a necháme 10min odpočinout.

4

Podáváme s bramborami a se šťávou z pečení.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept