Recept

Jehněčí kýta se zapečenými bramborami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 8029

Ingredience

4 ks Brambory
300 g Cibulka jarní
1 kg Jehněčí kýta
150 g Máslo čerstvé
250 g Pancetta
1 špetka Pepř černý mletý
500 g Rajčata
1 špetka Sůl
1 l Vývar drůbeží
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

76% Kalorie 1,501 kcal
Kilojoule 6 279kJ
7% Sacharidy 24 g
138% Tuky 103 g
87% Sodík 2 g
111% Bílkoviny 62 g

Jehněčí kýta se zapečenými bramborami postup přípravy receptu:

1

Kýtu očistíme, vykostíme a svážeme kuchyňským provázkem. Osolíme a uložíme do chladu.

2

Troubu předehřejeme na 200C.

3

V pekáči rozpálíme olej a maso ze všech stran opečeme. Přidáme oloupané cibulky, neoloupaný česnek, zlehka osolíme a obalíme v oleji.

4

Vložíme do trouby, teplotu snížíme na 170C a pečeme cca 30min. Poté maso vyjmeme, odstraníme provázek a necháme odpočívat zakryté alobalem. Cibulky a česnek vyjmeme a uchováme teplé.

5

Do pekáče nasypeme rajčata rozkrojená na čtvrtiny a pečeme cca 15min.

6

Do zapékacích misek navrstvíme brambory nakrájené na velmi tenké plátky, slaninu na nudličky a opět brambory. Zalijeme bujónem a rozpuštěným máslem, zakryjeme alobalem a zapečeme cca 20min v troubě rozehřáté na 170C.

7

Na talíře rozložíme prohřátá rajčata s cibulkami, plátek masa a stroužek česneku a přelijeme šťávou. Brambory podáváme zvlášť.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept