Jehněčí kýta se zapečenými bramborami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí kýta se zapečenými bramborami
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 8029 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 ks | Brambory |
4 stroužek | Česnek |
300 g | Cibulka jarní |
1 kg | Jehněčí kýta |
150 g | Máslo čerstvé |
250 g | Pancetta |
1 špetka | Pepř černý mletý |
500 g | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
1 l | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 36g |
Draslík | 2g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 40,7mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 49,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibulka jarní, Jehněčí kýta, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pancetta, Pepř černý mletý, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí kýta se zapečenými bramborami postup přípravy receptu:
1 | Kýtu očistíme, vykostíme a svážeme kuchyňským provázkem. Osolíme a uložíme do chladu. |
2 | Troubu předehřejeme na 200C. |
3 | V pekáči rozpálíme olej a maso ze všech stran opečeme. Přidáme oloupané cibulky, neoloupaný česnek, zlehka osolíme a obalíme v oleji. |
4 | Vložíme do trouby, teplotu snížíme na 170C a pečeme cca 30min. Poté maso vyjmeme, odstraníme provázek a necháme odpočívat zakryté alobalem. Cibulky a česnek vyjmeme a uchováme teplé. |
5 | Do pekáče nasypeme rajčata rozkrojená na čtvrtiny a pečeme cca 15min. |
6 | Do zapékacích misek navrstvíme brambory nakrájené na velmi tenké plátky, slaninu na nudličky a opět brambory. Zalijeme bujónem a rozpuštěným máslem, zakryjeme alobalem a zapečeme cca 20min v troubě rozehřáté na 170C. |
7 | Na talíře rozložíme prohřátá rajčata s cibulkami, plátek masa a stroužek česneku a přelijeme šťávou. Brambory podáváme zvlášť. |