Jednoduchý recept

Houbový závin pečený

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 8030

Ingredience

0,5 ks Cibule
40 g Houby čerstvé
125 ml Mléko polotučné
1,5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
30 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 špetka Sůl
7 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 228 kcal
Kilojoule 955kJ
1% Sacharidy 5 g
23% Tuky 17 g
10% Sodík 203 mg
26% Bílkoviny 15 g

Houbový závin pečený postup přípravy receptu:

1

Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené houby a dusíme 5 minut.

2

Zasypeme moukou, přidáme petrželku, sůl, pepř a zalijeme mlékem. Uvaříme za stálého míchání dohusta.

3

Necháme vychladnout a vmícháváme postupně jeden žloutek po druhém a také celé vejce.

4

Tuhý sníh ušleháme z bílků a vmícháme do hmoty.

5

Rozetřeme na vymazaný plech a při 190 stupních pečeme dozlatova 30 minut.

6

Upečený plát přendáme na máslem vymazaný pergamenový papír a opatrně svineme.

7

Teplý rozkrájíme na plátky a dáme na oválnou mísu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept