Houbový závin pečený - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Houbový závin pečený
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 8030 |
Kategorie: | Záviny, rolády |
Ingredience
0,5 ks | Cibule |
40 g | Houby čerstvé |
30 g | Máslo čerstvé |
125 ml | Mléko polotučné |
1,5 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
7 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 441,5mg |
Draslík | 210,2mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 494,6mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,8mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Houbový závin pečený postup přípravy receptu:
1 | Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené houby a dusíme 5 minut. |
2 | Zasypeme moukou, přidáme petrželku, sůl, pepř a zalijeme mlékem. Uvaříme za stálého míchání dohusta. |
3 | Necháme vychladnout a vmícháváme postupně jeden žloutek po druhém a také celé vejce. |
4 | Tuhý sníh ušleháme z bílků a vmícháme do hmoty. |
5 | Rozetřeme na vymazaný plech a při 190 stupních pečeme dozlatova 30 minut. |
6 | Upečený plát přendáme na máslem vymazaný pergamenový papír a opatrně svineme. |
7 | Teplý rozkrájíme na plátky a dáme na oválnou mísu. |