Hovězí maso v pikantní úpravě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 130 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí maso v pikantní úpravě
Celkový čas: | 130 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 110 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 8031 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 ks | Cibule |
1 kg | Hovězí maso zadní |
2 ks | Hřebíček |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 ml | Olej stolní |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička | Pepř černý celý |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
2 polévková lžíce | Víno madeira |
100 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 165,0mg |
Draslík | 121,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 305,4mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,1mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Hřebíček, Olej stolní, Paprika mletá sladká, Pepř černý celý, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Víno madeira nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí maso v pikantní úpravě postup přípravy receptu:
1 | Nakrájíme z masa plátky silné na prst, naklepeme, nařízneme na krajích, osolíme a opepříme. |
2 | Obalíme v mouce a po obou stranách dozlatova osmahneme na rozehřátém tuku. |
3 | Maso vyndáme a v základu zpěníme nakrájenou cibuli. |
4 | Vložíme znovu maso na základ, bobkový list, hřebíček, zrnka pepře a papriku. Podlijeme horkou vodou a pod poklicí 90 minut dusíme. |
5 | Zakysanou smetanu rozmícháme s moukou a zahustíme šťávu. |
6 | Povaříme a omáčku prolisujeme. |
7 | Madeirou omáčku dochutíme až nakonec. |
Poznámka
Pikantní maso podáváme s rýží a čerstvým hlávkovým salátem.