Vlašťovčí hnízda - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 0 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vlašťovčí hnízda
Celkový čas: | 0 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 0 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 8034 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
5 ks | Anglická slanina |
400 ml | Hovězí vývar základní |
50 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
5 ks | Telecí kýta |
5 ks | Vejce slepičí |
100 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 4g |
Draslík | 11g |
Vláknina | 159,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 13,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,5mg |
Vitamín E | 12,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 83,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Hovězí vývar základní, Sůl, Telecí kýta, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vlašťovčí hnízda postup přípravy receptu:
1 | Naklepeme stejnoměrně řízky a osolíme. |
2 | Na každý dáme plátek slaniny a oloupané celé vejce, maso, svineme a sepneme párátky. |
3 | Tuk rozehřejeme, opečeme ze všech stran závitky a zalijeme vývarem. |
4 | Dusíme pod pokličkou doměkka. |
5 | Přidáme zakysanou smetanu a opepříme. |
6 | K teplým telecím závitkům podáváme bramborovou kaši a čerstvý hlávkový salát. |
7 | Studené závitky nakrájíme na plátky a podáváme obložené zeleninou. |
Poznámka
vejce vařená natvrdo