Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 130 minut
Doba přípravy: 70 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 8035

Ingredience

0,5 ks Celer bulvový
3 ks Cibule
0,4 ks Citronová kůra
1 kávová lžička Citronová šťáva
1 dl Hovězí vývar základní
30 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Mouka bramborová
1 ks Mrkev kořen
1 ks Petržel kořen
1 ks Rozmarýn čerstvý
1 ks Šalvěj čerstvá
1 ks Saturejka
60 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
600 g Telecí ořech
1 ks Tymián sušený
3 ks Vaječný žloutek slepičí
1 dl Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 516 kcal
Kilojoule 2 157kJ
8% Sacharidy 28 g
149% Tuky 112 g
28% Sodík 562 mg
74% Bílkoviny 41 g

Telecí ořech postup přípravy receptu:

1

Telecí ořech (kulatá část kýty) protkneme slaninou a osolíme.

2

Rozehřejeme v pekáči kousek másla a slaninu, přidáme nakrájenou zeleninu, cibuli nakrájenou na kolečka, kousek citronové kůry, svazeček saturejky, šalvěje, rozmarýnu, tymiánu a vše necháme zčervenat.

3

Pak přidáme maso, necháme chvíli dusit na plameni a potom dopečeme v troubě.

4

Maso můžeme podlévat lžící polévky a lžící bílého vína.

5

Vypečenou šťávu zasypeme bramborovou moukou, pokud ji nemáme tak hladkou moukou. Omáčku přecedíme.

6

Nebo přiléváme místo vína po lžících smetanu a zahustíme šťávu 3 žloutky, dle chuti zakápneme citronovou šťávou. Také můžeme žloutky vynechat. Tato pečeně se však musí často obracet, aby z jedné strany neokorala a byla všude stejně měkká.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept