Telecí řezy Harrach - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí řezy Harrach
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 50 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 8037 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Citrony |
100 g | Kompot brusinkový |
100 g | Máslo čerstvé |
10 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1,5 dl | Olej stolní |
300 g | Rýže dušená |
150 g | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
600 g | Telecí kýta |
150 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 209,3mg |
Draslík | 713,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,0mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Olej stolní, Rýže dušená, Sůl, Telecí kýta, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kompot brusinkový, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí řezy Harrach postup přípravy receptu:
1 | Nakrájíme z kýty plátky, opečeme je prudce po obou stranách a klademe na talíř. |
2 | Pak do zbylého tuku přidáme kus másla, lehce zaprášíme moukou, osmahneme a vaříme dokud se nám tuk nezačne oddělovat od šťávy. |
3 | Vytřeme zbylým máslem zapékací mísu a dáme do ní vařenou rýži smíchanou s nakrájenými žampiony a opečené plátky masa. Povrch poklademe citronem nakrájeným na kolečka a brusinkama. |
4 | Přiklopíme a dáme péct do předehřáté trouby. |
5 | Zvlášť podáváme šlehačku a šťávu v omáčníku. |