Vejce pečená se sýrem a salámem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vejce pečená se sýrem a salámem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 8038 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
4 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Salám měkký |
1 dl | Smetana 12% (konzumní) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
150 g | Sýr Eidam cihla 40% |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 829,3mg |
---|---|
Cholesterol | 302,3mg |
Draslík | 151,8mg |
Vláknina | 159,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 31,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Salám měkký, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vejce pečená se sýrem a salámem postup přípravy receptu:
1 | Vymažeme máslem 4 zapékací misky, na dno položíme slabé plátky sýra, na kostičky nakrájený salám a rozklepneme vejce. Žloutek nám musí zůstat celý. |
2 | Rozmícháme smetanu se solí a pepřem, přelejeme připravenou směs v každé misce. |
3 | Povrch posypeme zbylým sýrem a pečeme ve vyhřáté troubě do roztavení sýra. |
4 | Podáváme s chlebem. |