Jednoduchý recept

Kvíčaly pečené

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 8039

Ingredience

8 ks Jalovec
8 ks Kvíčala
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
100 g Slanina vepřová
1 ks Sůl
4 polévková lžíce Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 298 kcal
Kilojoule 1 249kJ
7% Sacharidy 25 g
23% Tuky 17 g
4855% Sodík 97 g
16% Bílkoviny 9 g

Kvíčaly pečené postup přípravy receptu:

1

Kvíčaly nenecháváme odležet. Omyjeme je, vykucháme, nožky odrhneme kartáčem a odstřihneme drápky. Nohy nařízneme v kloubu, ohneme je nazpět a přivážeme motouzem nebo připneme špejlí. Hlavu zaklesneme pod křídlo a obě křídla složíme nazad. Do každé kvíčaly dáme zrnko jalovce. Osolíme, obalíme plátky slaniny a ovážeme.

2

Kvíčaly zpočátku pečeme přikryté, později necháme bez poklice zčervenat. Jakmile jsou upečené, vyjmeme je ze šťávy, šťávu zalijeme vínem, krátce povaříme a přecedíme na rozpůlené kvíčaly.

3

Jako přílohu podáváme brambory a kompot.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept