Kvíčaly pečené - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kvíčaly pečené
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 8039 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
8 ks | Jalovec |
8 ks | Kvíčala |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
100 g | Slanina vepřová |
1 ks | Sůl |
4 polévková lžíce | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 23,0mg |
Draslík | 80,3mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Slanina vepřová, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Kvíčala, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kvíčaly pečené postup přípravy receptu:
1 | Kvíčaly nenecháváme odležet. Omyjeme je, vykucháme, nožky odrhneme kartáčem a odstřihneme drápky. Nohy nařízneme v kloubu, ohneme je nazpět a přivážeme motouzem nebo připneme špejlí. Hlavu zaklesneme pod křídlo a obě křídla složíme nazad. Do každé kvíčaly dáme zrnko jalovce. Osolíme, obalíme plátky slaniny a ovážeme. |
2 | Kvíčaly zpočátku pečeme přikryté, později necháme bez poklice zčervenat. Jakmile jsou upečené, vyjmeme je ze šťávy, šťávu zalijeme vínem, krátce povaříme a přecedíme na rozpůlené kvíčaly. |
3 | Jako přílohu podáváme brambory a kompot. |