Jednoduchý recept

Divoká kachna na víně

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 8041

Ingredience

1 ks Cibule
1 ks Citrony
1 ks Kachna mražená
1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 ks Nové koření celé
1 ks Ocet kvasný lihový
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
100 g Slanina vepřová
1 ks Sůl
5 polévková lžíce Víno červené
3 polévková lžíce Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

106% Kalorie 2,085 kcal
Kilojoule 8 724kJ
2% Sacharidy 8 g
256% Tuky 192 g
4855% Sodík 97 g
119% Bílkoviny 67 g

Divoká kachna na víně postup přípravy receptu:

1

Kachnu očistíme, omyjeme, osolíme vně i uvnitř a protkneme proužky slaniny. Zbylou slaninu drobně nakrájíme, rozškvaříme, přidáme máslo a na tuku osmahneme cibuli a zeleninu nakrájenou na plátky. Na tento základ vložíme kachnu, přidáme koření a pečeme za častého polévání vypečenou šťávou. V průběhu pečení přidáme do šťávy plátky citrónu a rajčatový protlak.

2

Jakmile je kachna upečená, vyjmeme ji a rozporcujeme. Šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme a povaříme. Na závěr přilijeme do šťávy víno, krátce povaříme a přecedíme.

3

Omáčku podáváme zvlášť v omáčníku.

4

Jako přílohy podáváme jemné knedlíky nebo noky, bramborové krokety, brusinkový kompot nebo kompot míchaný.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept