Divoká kachna (podle M. D. Rettigové) - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 135 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Divoká kachna (podle M. D. Rettigové)
Celkový čas: | 135 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 8047 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 ks | Cibule |
1 špetka | Citronová kůra |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
1500 g | Kachna mražená |
1 polévková lžíce | Marmeláda šípková |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1,5 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 ks | Nové koření celé |
2 polévková lžíce | Ocet vinný |
8 ks | Pepř černý celý |
100 g | Slanina vepřová |
1 ks | Sůl |
5 polévková lžíce | Víno červené |
3 polévková lžíce | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 60g |
---|---|
Cholesterol | 23,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 44g |
Vitamín A | 257,3mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,2mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 35,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Citronová kůra, Cukr krupice, Nové koření celé, Ocet vinný, Pepř černý celý, Slanina vepřová, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kachna mražená, Marmeláda šípková, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Divoká kachna (podle M. D. Rettigové) postup přípravy receptu:
1 | Kachnu omyjeme, odstraníme sádlo, osolíme. |
2 | Slaninu drobně rozkrájenou rozškvaříme na pekáči, přidáme máslo, zeleninu pokrájenou na plátky, osmahneme, přidáme nakrájenou cibuli a vložíme kachnu prsíčky ke dnu pekáče. Opečeme, obrátíme a jakmile je opečená i z druhé strany, podlijeme ji vývarem, přidáme 2 lžíce octa, koření a dusíme do měkka. |
3 | Jakmile je kachna upečená, vyjmeme ji a naporcujeme. |
4 | Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, přidáme ji do šťávy, řádně rozmícháme. Přidáme špetku citrónové kůry, lžičku do hněda upraženého cukru, přimícháme zavařeninu a šťávu dochutíme citrónovou šťávou a vínem. Šťávu mírně povaříme a přecedíme na rozporcovanou kachnu. |
Poznámka
Jako přílohu podáváme jemné knedlíky, brusinky nebo kompoty.