Jednoduchý recept

Divoká kachna (podle M. D. Rettigové)

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 135 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 8047

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 ks Cibule
1 špetka Citronová kůra
1 kávová lžička Cukr krupice
1500 g Kachna mražená
1 polévková lžíce Marmeláda šípková
1,5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 ks Nové koření celé
2 polévková lžíce Ocet vinný
8 ks Pepř černý celý
100 g Slanina vepřová
1 ks Sůl
5 polévková lžíce Víno červené
3 polévková lžíce Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

90% Kalorie 1,776 kcal
Kilojoule 7 430kJ
17% Sacharidy 61 g
200% Tuky 150 g
4857% Sodík 97 g
106% Bílkoviny 59 g

Divoká kachna (podle M. D. Rettigové) postup přípravy receptu:

1

Kachnu omyjeme, odstraníme sádlo, osolíme.

2

Slaninu drobně rozkrájenou rozškvaříme na pekáči, přidáme máslo, zeleninu pokrájenou na plátky, osmahneme, přidáme nakrájenou cibuli a vložíme kachnu prsíčky ke dnu pekáče. Opečeme, obrátíme a jakmile je opečená i z druhé strany, podlijeme ji vývarem, přidáme 2 lžíce octa, koření a dusíme do měkka.

3

Jakmile je kachna upečená, vyjmeme ji a naporcujeme.

4

Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, přidáme ji do šťávy, řádně rozmícháme. Přidáme špetku citrónové kůry, lžičku do hněda upraženého cukru, přimícháme zavařeninu a šťávu dochutíme citrónovou šťávou a vínem. Šťávu mírně povaříme a přecedíme na rozporcovanou kachnu.

Poznámka

Jako přílohu podáváme jemné knedlíky, brusinky nebo kompoty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept