Jednoduchý recept

Brambory po myslivecku

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 805

Ingredience

1000 g Brambory
1 ks Petržel - nať
20 g Slanina vepřová
80 g Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
5 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 357 kcal
Kilojoule 1 493kJ
9% Sacharidy 33 g
30% Tuky 22 g
13% Sodík 267 mg
13% Bílkoviny 7 g

Brambory po myslivecku postup přípravy receptu:

1

Brambory důkladně omyjeme kartáčkem, osušíme a i se slupkou nakrájíme na silnější plátky.

2

Plech pomastíme kůží od slaniny, naskládáme na něj plátky brambor a pečeme do změknutí.

3

Jakmile brambory zrůžoví, do každého plátku píchneme spičkou nože, aby na povrchu popraskal.

4

Necháme rozehřát sádlo, přidáme česnek utřený se solí a zpěníme. Potom vsypeme horké brambory a natřeseme tak, aby se dobře omastily a ochutily.

5

Podáváme posypané s nakrájenou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept