Brambory po myslivecku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory po myslivecku
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 805 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
1000 g | Brambory |
5 stroužek | Česnek |
1 ks | Petržel - nať |
80 g | Sádlo škvařené |
20 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 22,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 9,8mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Sádlo škvařené, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory po myslivecku postup přípravy receptu:
1 | Brambory důkladně omyjeme kartáčkem, osušíme a i se slupkou nakrájíme na silnější plátky. |
2 | Plech pomastíme kůží od slaniny, naskládáme na něj plátky brambor a pečeme do změknutí. |
3 | Jakmile brambory zrůžoví, do každého plátku píchneme spičkou nože, aby na povrchu popraskal. |
4 | Necháme rozehřát sádlo, přidáme česnek utřený se solí a zpěníme. Potom vsypeme horké brambory a natřeseme tak, aby se dobře omastily a ochutily. |
5 | Podáváme posypané s nakrájenou petrželkou. |