Domácí sýr - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Domácí sýr
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 8058 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
1 špetka | Kmín celý |
0,5 dl | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1 kávová lžička | Sůl |
200 g | Tvaroh tvrdý |
Nutriční hodnoty jedné porce
4% Kalorie 81 kcal
Kilojoule 338kJ
1% Sacharidy 4 g
1% Tuky 0 g
10% Sodík 194 mg
26% Bílkoviny 14 g
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 0,9mg |
Vláknina | 10,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kmín celý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pivo světlé 10% 3,9% obj., Tvaroh tvrdý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Domácí sýr postup přípravy receptu:
1 | Tvrdý tvaroh nakrájený na plátky prosolíme, okmínujeme, pokropíme pivem a vložíme do kamenné nádoby. |
2 | Nádobu převážeme čistou utěrkou, zakryjeme poklicí a necháme v teplé místnosti. |
3 | Uleželý sýr má být klihovatý, nesmí však zkysnout. |