Liptovská pomazánka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Liptovská pomazánka
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 8066 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
50 g | Cibule |
50 g | Máslo čerstvé |
125 ml | Mléko polotučné |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Sůl |
150 g | Tvaroh jemný |
Nutriční hodnoty jedné porce
31% Kalorie 614 kcal
Kilojoule 2 568kJ
5% Sacharidy 17 g
63% Tuky 48 g
12% Sodík 235 mg
56% Bílkoviny 31 g
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 72,5mg |
Draslík | 77,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 56,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Paprika mletá sladká, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Tvaroh jemný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Liptovská pomazánka postup přípravy receptu:
1 | Máslo vyšleháme a postupně přidáváme prolisovaný tvaroh, jemně nakrájenou cibuli, mletou papriku a sůl. |
2 | Do pomazánky podle potřeby přilijeme mléko, aby vznikl hladký a jemný krém. |