Zajíc s hrozny - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zajíc s hrozny
Zajíc s hrozny
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 8076 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Čočka klíčky |
50 g | Hrozinky |
300 g | Hroznové víno |
40 ml | Martell cognac |
3 polévková lžíce | Olej sezamový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Slanina vepřová |
0,5 polévková lžíce | Směs pěti vůní |
1 špetka | Sůl |
500 g | Zaječí maso |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 118,3mg |
Draslík | 842,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čočka klíčky, Hrozinky, Hroznové víno, Olej sezamový, Slanina vepřová, Sůl, Zaječí maso mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Martell cognac, Pepř černý mletý, Směs pěti vůní mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zajíc s hrozny postup přípravy receptu:
1 | Kuličky hroznového vína otrháme, omyjeme, rozpůlíme a odstraníme jadérka. Smícháme je s rozinkami a armagnacem a necháme cca 10-15min odležet. |
2 | Použijeme vykoštěný zaječí hřbet. Maso nakrájíme na nudličky a ve woku na rozpáleném oleji cca 3-4min orestujeme společně se slaninou nakrájenou na kostičky. Snížíme teplotu a za stálého míchání opékáme ještě cca 10min. |
3 | Poté přidáme hroznové bobule a vše 3-4min podusíme. |
4 | Ochutíme solí, přidáme koření a dobře opepříme. |
5 | Čočkové výhonky omyjeme, necháme okapat,vmícháme do pokrmu a prohříváme ještě 1-2min. |
6 | Rozdělíme na talíře a ihned podáváme. |