Jednoduchý recept

Květák v čepci

  • Německo
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 808
Kategorie: Zelenina

Ingredience

1 ks Květák
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
5 dl Mléko polotučné
1 kávová lžička Sůl
50 g Sýr Eidam cihla 40%
150 g Sýr Parmezán
1 l Voda pitná
150 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 420 kcal
Kilojoule 1 759kJ
6% Sacharidy 21 g
36% Tuky 27 g
45% Sodík 909 mg
47% Bílkoviny 27 g

Květák v čepci postup přípravy receptu:

1

Uvaříme kaši z mléka, nastrouhaného parmezánu a soli.

2

Do osolené vody dáme vařit omytou hlávku květáku, ale ne do změknutí, nesmí se růžičky rozpadat.

3

Máslem vymastíme ohnivzdornou porcelánovou mísu, poskládáme růžičky květáku a přelijeme připravenou kaší.

4

Posypeme nastrouhaným sýrem a zvolna pečeme dorůžova. Před dopečením můžeme pokrm zalít kyselou smetanou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept