Vepřové maso na pivu - na český způsob - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové maso na pivu - na český způsob
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 65 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 8081 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 polévková lžíce | Chléb konzumní |
300 g | Cibule |
0,5 kávová lžička | Kmín celý |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 l | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
100 g | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
800 g | Vepřová plec |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 166,3mg |
Draslík | 717,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 165,7mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kmín celý, Paprika mletá sladká, Sádlo škvařené, Sůl, Vepřová plec mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové maso na pivu - na český způsob postup přípravy receptu:
1 | Na kostky 3 x 3 cm nakrájíme maso. |
2 | Rozehřejeme tuk a zpěníme na něm nakrájenou cibuli. Přidáme nakrájené osolené maso a ze všech stran osmahneme 5 minut. Promícháme s paprikou. |
3 | Vmícháme kmín a polovinu piva, přiklopíme a 45 minut dusíme. |
4 | Přisypeme nastrouhaný chléb, přilijeme zbylé pivo a dusíme doměkka již odklopené. |
5 | Nakonec podle chuti přisolíme a opepříme. |
Poznámka
K masu na pivu podáváme vařené brambory a nakládané okurky. Můžeme podávat i houskový či bramborový knedlík.