Jednoduchý recept

Vepřové maso na pivu - na český způsob

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Vepřové maso na pivu - na český způsob 5 1
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 65 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 8081
Kategorie: Maso

Ingredience

3 polévková lžíce Chléb konzumní
300 g Cibule
0,5 kávová lžička Kmín celý
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 l Pivo světlé 10% 3,9% obj.
100 g Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
800 g Vepřová plec

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 825 kcal
Kilojoule 3 450kJ
4% Sacharidy 16 g
88% Tuky 66 g
17% Sodík 341 mg
63% Bílkoviny 35 g

Vepřové maso na pivu - na český způsob postup přípravy receptu:

1

Na kostky 3 x 3 cm nakrájíme maso.

2

Rozehřejeme tuk a zpěníme na něm nakrájenou cibuli. Přidáme nakrájené osolené maso a ze všech stran osmahneme 5 minut. Promícháme s paprikou.

3

Vmícháme kmín a polovinu piva, přiklopíme a 45 minut dusíme.

4

Přisypeme nastrouhaný chléb, přilijeme zbylé pivo a dusíme doměkka již odklopené.

5

Nakonec podle chuti přisolíme a opepříme.

Poznámka

K masu na pivu podáváme vařené brambory a nakládané okurky. Můžeme podávat i houskový či bramborový knedlík.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept