Jednoduchý recept

Zapečená rýže s uzeným masem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 0 minut
Doba přípravy: 0 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 8083
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

50 g Máslo čerstvé
1 špetka Muškátový květ
250 g Rýže loupaná
250 ml Smetana 12% (konzumní)
6 ks Vaječný žloutek slepičí
250 g Vepřová uzená plec
200 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 681 kcal
Kilojoule 2 851kJ
16% Sacharidy 58 g
52% Tuky 39 g
29% Sodík 579 mg
44% Bílkoviny 25 g

Zapečená rýže s uzeným masem postup přípravy receptu:

1

Ve slané vodě s přidáním smetany uvaříme rýži doměkka a necháme vychladnout.

2

Vmícháme žloutky.

3

Rozehřejeme tuk a osmahneme nakrájené houby doměkka asi 10 minut.

4

Přidáme muškátový květ, sůl a nakrájené uzené maso.

5

Vymažeme formu tukem a střídavě do ní roztíráme 3cm silnou vrstvu rýže a masa s houbami.

6

Vrchní vrstvu tvoří rýže.

7

Pečeme 20 minut při 200 stupních.

8

Rýži můžeme pokrýt kousky másla, aby při pečení nevyschla.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept