Pstruh na žampionech - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pstruh na žampionech
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 8090 |
Ingredience
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 hrst | Petržel - nať |
800 g | Pstruh |
1 hrst | Šalvěj čerstvá |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 118,4mg |
Draslík | 835,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 232,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pstruh, Šalvěj čerstvá, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pstruh na žampionech postup přípravy receptu:
1 | Vykuchané a omyté pstruhy osolíme uvnitř i zevně a dovnitř vložíme lístky šalvěje. |
2 | Rozehřejeme na pánvi máslo, pstruhy dáme vedle sebe a pečeme 15 minut. Pánví občas zamícháme, aby se kůže nepřichytila. |
3 | 5 minut před dopečením přidáme nakrájené žampiony a podusíme. |
4 | Hotové pstruhy dáme na předehřátou mísu, ozdobíme petrželkou a podáváme. |