Ryby smažené ve vinném těstíčku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ryby smažené ve vinném těstíčku
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 8091 |
Ingredience
150 g | Mouka polohrubá |
500 ml | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
800 g | Treska aljašská |
2 ks | Vejce slepičí |
125 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 266,7mg |
Draslík | 907,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 195,2mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,8mg |
Vitamín E | 2,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej stolní, Sůl, Treska aljašská, Vejce slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka polohrubá, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ryby smažené ve vinném těstíčku postup přípravy receptu:
1 | Osolíme a opepříme připravené porce ryby. |
2 | Připravíme vinné těstíčko. Do žloutků a vína všleháme mouku, sůl a ušlehaný tuhý sníh z bílků. |
3 | Ve vinném těstíčku namáčíme porce ryb a na rozehřátém oleji pomalu smažíme dozlatova. |
Poznámka
Podáváme s bramborovou kaší a čerstvým hlávkovým salátem.