Jednoduchý recept

Sumec zapečený s brambory a parmezánem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 0 minut
Doba přípravy: 0 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 8092

Ingredience

5 ks Brambory
2 polévková lžíce Cibule
50 g Máslo čerstvé
5 ks Pangasius - filety
1 špetka Paprika mletá sladká
200 ml Smetana 12% (konzumní)
1 hrst Strouhanka
2 hrst Sýr Parmezán
4 polévková lžíce Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 607 kcal
Kilojoule 2 540kJ
7% Sacharidy 24 g
25% Tuky 18 g
14% Sodík 289 mg
186% Bílkoviny 104 g

Sumec zapečený s brambory a parmezánem postup přípravy receptu:

1

Očistíme porce ryby a velmi krátce ve slané vodě povaříme. Necháme vychladnout, stáhneme kůži, odstraníme tuk, rybu vykostíme a nakrájíme na středně velké kousky.

2

Oloupeme brambory, uvaříme a prolisujeme. Vymažeme žáruvzdornou formu a dáme do ní prolisované brambory. Posypeme je paprikou, nakrájenou cibulí a pokapeme zakysanou smetanou. Na směs položíme kousky ryby a posypeme silnou vrstvu parmezánu. Rozehřátým máslem pokapeme. Posypeme strouhankou a pokapeme smetanou.

3

Pečeme 45 minut v předehřáté troubě na 220 stupňů dozlatova a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept