Štika pečená, protýkaná slaninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Štika pečená, protýkaná slaninou
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 8093 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
150 g | Anglická slanina |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
100 g | Máslo čerstvé |
2 kg | Štika obecná |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 258,5mg |
---|---|
Cholesterol | 170,3mg |
Draslík | 53,4mg |
Vláknina | 8,7mg |
Vitamín A | 9,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Citronová šťáva, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Štika obecná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Štika pečená, protýkaná slaninou postup přípravy receptu:
1 | Očistíme štiku, zakapeme citrónovou šťávou zvenčí i zevnitř. |
2 | Osolíme též zvenčí i zevnitř a stejnoměrně protýkáme nakrájenými nudličkami slaniny. |
3 | Musí na obou stranách z ryby vyčnívat. |
4 | V žáruvzdorné formě rozehřejeme máslo, štiku vložíme do formy a pokapeme ji máslem. |
5 | Pečeme 30 minut v předehřáté troubě při 200 stupních, dokud konce slaniny nejsou křupavé. |
Poznámka
Štiku poléváme vypečenou šťávou a podáváme s vařenými brambory posypanými petrželkou a s hlávkovým salátem.