Jednoduchý recept

Štika pečená, protýkaná slaninou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 8093

Ingredience

150 g Anglická slanina
1 polévková lžíce Citronová šťáva
100 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Sůl
2 kg Štika obecná

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 403 kcal
Kilojoule 1 687kJ
0% Sacharidy 1 g
36% Tuky 27 g
17% Sodík 337 mg
72% Bílkoviny 40 g

Štika pečená, protýkaná slaninou postup přípravy receptu:

1

Očistíme štiku, zakapeme citrónovou šťávou zvenčí i zevnitř.

2

Osolíme též zvenčí i zevnitř a stejnoměrně protýkáme nakrájenými nudličkami slaniny.

3

Musí na obou stranách z ryby vyčnívat.

4

V žáruvzdorné formě rozehřejeme máslo, štiku vložíme do formy a pokapeme ji máslem.

5

Pečeme 30 minut v předehřáté troubě při 200 stupních, dokud konce slaniny nejsou křupavé.

Poznámka

Štiku poléváme vypečenou šťávou a podáváme s vařenými brambory posypanými petrželkou a s hlávkovým salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept