Jednoduchý recept

Jehněčí maso na zeleném pepři

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 8096

Ingredience

500 g Jehněčí kýta
1 kávová lžička Kari koření
2 kávová lžička Nakládaný zelený pepř
4 polévková lžíce Olej rostlinný
2 ks Paprika zelená
2 ks Paprika červená
2 ks Paprika žlutá
10 ks Pepřový list
1 kávová lžička Směs pěti vůní
250 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 358 kcal
Kilojoule 1 499kJ
2% Sacharidy 6 g
34% Tuky 26 g
9% Sodík 182 mg
42% Bílkoviny 24 g

Jehněčí maso na zeleném pepři postup přípravy receptu:

1

Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky. Papriky omyjeme, rozpůlíme, odstraníme semínka a nakrájíme je na kousky ve tvaru kosodélníků. Dva pepřové listy nasekáme na tenké nudličky.

2

Ve woku rozpálíme olej a maso krátce, zprudka orestujeme. Posypeme kořením a vyjmeme.

3

Do woku vložíme papriku, orestujeme a přilijeme 200ml vody. Přidáme zelený pepř a vaříme dokud se většina tekutiny neodpaří.

4

Vrátíme zpět maso, promícháme, přidáme nasekané pepřové listy.

5

Na talíře rozdělíme vždy dva celé pepřové listy, na ně upravíme maso a ihned horké podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept