Jehněčí hřbet se špenátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí hřbet se špenátem
Jehněčí hřbet se špenátem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 8097 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
0,5 kávová lžička | Chilli papričky - vločky |
500 g | Jehněčí hřbet |
1 kávová lžička | Kari koření |
1 kávová lžička | Kmín římský |
1 kávová lžička | Koriandr mletý |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Omáčka Hoisin |
3 ks | Šalotka |
400 g | Špenát listový čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 90,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 42,5mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Jehněčí hřbet, Kari koření, Kmín římský, Koriandr mletý, Olej rostlinný, Omáčka Hoisin, Šalotka, Špenát listový čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chilli papričky - vločky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí hřbet se špenátem postup přípravy receptu:
1 | Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Smícháme ho s kmínem, drceným koriandrem a kari kořením. |
2 | Cibulky oloupeme, nakrájíme na nudličky, česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Očištěný špenát propláchneme vodou a necháme okapat. |
3 | Ve woku rozpálíme olej a zprudka na něm orestujeme cibuli a česnek. Poté přimícháme vločky chilli, omáčku hoi-sin a vložíme maso. Vše znovu zprudka opečeme, vmícháme špenát a necháme ho změknout. Můžeme přidat trochu vody. |
4 | Rozdělíme na talíře a ihned podáváme. |