Polévka z fazolových lusků na kyselo - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z fazolových lusků na kyselo
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 81 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
187 g | Brambory |
667 g | Fazolky ve slaném nálevu - sterilované |
1 l | Hovězí vývar základní |
17 g | Kopr sterilovaný |
300 ml | Mléko polotučné |
80 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 ml | Ocet kvasný lihový |
13 g | Sůl |
67 g | Tuk |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 9,4mg |
Draslík | 202,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,8mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Fazolky ve slaném nálevu - sterilované, Hovězí vývar základní, Sůl, Tuk, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kopr sterilovaný, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka z fazolových lusků na kyselo postup přípravy receptu:
1 | Z tuku a prosáté mouky připravíme zásmažku, kterou za stálého prošlehávání metlou zalijeme vlažným vývarem a nálevem z fazolových lusků. |
2 | Uvedeme do varu a za občasného prošlehávání zvolna vaříme nejméně půl hodiny. |
3 | Ke konci varu přilijeme mléko a krátce povaříme. |
4 | Do polévky vložíme opláchnuté a na kostičky nakrájené brambory, uvařené v mírně osolené vodě. Přidáme fazolové lusky nakrájené na kratší kousky a krátce povaříme. |
5 | Nakonec polévku dochutíme opláchnutým, jemně nakrájeným koprem, přidáme ocet, sůl a krátce povaříme. |
Poznámka
Fazolky ve slaném nálevu - sterilované: s nálevem Kopr sterilovaný: bez nálevu