Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 8102
Kategorie: Omáčky

Ingredience

50 g Máslo čerstvé
500 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Sůl
300 g Sýr Čedar - tavený
2 ks Vaječný žloutek slepičí
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 842 kcal
Kilojoule 3 524kJ
26% Sacharidy 94 g
48% Tuky 36 g
5% Sodík 106 mg
58% Bílkoviny 33 g

Banica postup přípravy receptu:

1

Z mouky, vajec, soli a vody vypracujeme tužší těsto a vyválíme z něho osm tenkých placek.

2

Placky potřeme rozpuštěným máslem a strouhaným sýrem rozmíchaným se žloutky a svineme vždy každou placku od stran do středu. Z každé placky tak vzniknou dvě roličky proti sobě.

3

Připravenou banicu narovnáme na pomaštěný plech, potřeme máslem a v horké troubě upečeme dozlatova.

4

Po upečení znovu pomastíme osoleným máslem. Podáváme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept