Banica - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Banica
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 8102 |
Kategorie: | Omáčky |
Ingredience
50 g | Máslo čerstvé |
500 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Sůl |
300 g | Sýr Čedar - tavený |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 764,7mg |
---|---|
Cholesterol | 397,8mg |
Draslík | 55,2mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 316,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Sýr Čedar - tavený mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Banica postup přípravy receptu:
1 | Z mouky, vajec, soli a vody vypracujeme tužší těsto a vyválíme z něho osm tenkých placek. |
2 | Placky potřeme rozpuštěným máslem a strouhaným sýrem rozmíchaným se žloutky a svineme vždy každou placku od stran do středu. Z každé placky tak vzniknou dvě roličky proti sobě. |
3 | Připravenou banicu narovnáme na pomaštěný plech, potřeme máslem a v horké troubě upečeme dozlatova. |
4 | Po upečení znovu pomastíme osoleným máslem. Podáváme teplé. |