Mořský jazyk s bazalkou a limetou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mořský jazyk s bazalkou a limetou
Mořský jazyk s bazalkou a limetou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 8103 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
2 ks | Limetka |
600 g | Mořský jazyk |
400 g | Mrkev kořen |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 polévková lžíce | Omáčka rybí |
3 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 polévková lžíce | Omáčka ústřicová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 72,0mg |
Draslík | 591,5mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 45,5mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,6mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Limetka, Olej rostlinný, Omáčka rybí, Omáčka ústřicová mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mořský jazyk, Mrkev kořen, Omáčka sójová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mořský jazyk s bazalkou a limetou postup přípravy receptu:
1 | Mořský jazyk omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Necháme ho marinovat asi půl hodiny ve směsi ústřicové a rybí omáčky. |
2 | Mrkev očistíme, podélně rozpůlíme a šikmo nakrájíme na jemné plátky. Limety nakrájíme na tenké plátky. |
3 | Ve woku rozpálíme olej a mrkev na něm zvolna orestujeme. Přidáme limetu a rybu, promícháme a opékáme cca 2min. |
4 | Rozředíme sójovou omáčkou, vmícháme lístky bazalky a podáváme. |