Ropušnice s opékanou brokolicí a zázvorem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ropušnice s opékanou brokolicí a zázvorem
Ropušnice s opékanou brokolicí a zázvorem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 8107 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 g | Brokolice |
2 ks | Chilli paprička |
4 ks | Citronová tráva |
4 polévková lžíce | Olej arašídový (podzemnicový) |
2 polévková lžíce | Omáčka rybí |
4 polévková lžíce | Omáčka ústřicová |
1 ks | Pórek |
600 g | Ropušnice - filety |
20 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 86g |
---|---|
Cholesterol | 52,5mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 348,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 136,0mg |
Vitamín E | 4,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Citronová tráva, Olej arašídový (podzemnicový), Omáčka rybí, Omáčka ústřicová, Ropušnice - filety, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ropušnice s opékanou brokolicí a zázvorem postup přípravy receptu:
1 | Plátky ryby i s kůží omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Do rybí omáčky vmícháme chilli papričky nakrájené na kolečka a ve směsi necháme rybu cca 1h marinovat. |
2 | Citronovou trávu nakrájíme na kousky o velikosti cca 5cm. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. Brokolici rozebereme na růžičky a koštál nakrájíme na kousky. |
3 | Ve woku rozpálíme olej a brokolici na něm zvolna opečeme. Poté přidáme pórek, rozředíme ústřicovou omáčkou a vmícháme nastrouhaný zázvor. Vše vyjmeme a uchováme horké. |
4 | Do pánve vlijeme zbytek oleje, vložíme rybu a na mírném ohni cca 5min opečeme. |
5 | Zeleninu rozdělíme na talíře, přidáme rybu a ihned podáváme. |
Poznámka
Příprava 20min + marinování