Jednoduchý recept

Ropušnice s opékanou brokolicí a zázvorem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 8107
Kategorie: Maso

Ingredience

500 g Brokolice
2 ks Chilli paprička
4 ks Citronová tráva
4 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
2 polévková lžíce Omáčka rybí
4 polévková lžíce Omáčka ústřicová
1 ks Pórek
600 g Ropušnice - filety
20 g Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 552 kcal
Kilojoule 2 311kJ
24% Sacharidy 86 g
15% Tuky 11 g
30% Sodík 593 mg
67% Bílkoviny 38 g

Ropušnice s opékanou brokolicí a zázvorem postup přípravy receptu:

1

Plátky ryby i s kůží omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Do rybí omáčky vmícháme chilli papričky nakrájené na kolečka a ve směsi necháme rybu cca 1h marinovat.

2

Citronovou trávu nakrájíme na kousky o velikosti cca 5cm. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. Brokolici rozebereme na růžičky a koštál nakrájíme na kousky.

3

Ve woku rozpálíme olej a brokolici na něm zvolna opečeme. Poté přidáme pórek, rozředíme ústřicovou omáčkou a vmícháme nastrouhaný zázvor. Vše vyjmeme a uchováme horké.

4

Do pánve vlijeme zbytek oleje, vložíme rybu a na mírném ohni cca 5min opečeme.

5

Zeleninu rozdělíme na talíře, přidáme rybu a ihned podáváme.

Poznámka

Příprava 20min + marinování

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept