Gris chalva - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Gris chalva
Gris chalva
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 8108 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
50 g | Cukr krupice |
50 g | Máslo čerstvé |
0,5 l | Mléko polotučné |
50 g | Ořechy vlašské |
150 g | Pšeničná krupice |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 27,5mg |
Draslík | 55,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Ořechy vlašské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pšeničná krupice mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Gris chalva postup přípravy receptu:
1 | Ve větším kastrolu na rozpáleném másle upražíme krupici dozlatova. |
2 | Zvlášť svaříme mléko s cukrem. Svařené mléko přidáme ke krupici, rychle zamícháme a necháme pod pokličkou stát na okraji plotny. |
3 | Krupicový nákyp plníme do vypláchnutých formiček, necháme vychladnout a podáváme na talířku, zdobený ořechy. |