Studená omáčka křenová z majonézy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Studená omáčka křenová z majonézy
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 8113 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
0,5 ks | Citrony |
1 polévková lžíce | Křen |
150 g | Majonéza |
1 špetka | Pepř cayenský |
100 g | Smetana 33% (šlehačka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
17% Kalorie 343 kcal
Kilojoule 1 435kJ
1% Sacharidy 2 g
50% Tuky 38 g
9% Sodík 184 mg
1% Bílkoviny 1 g
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 27,5mg |
Draslík | 37,1mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,5mg |
Vitamín E | 4,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Křen, Majonéza, Pepř cayenský mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Studená omáčka křenová z majonézy postup přípravy receptu:
1 | Majonézu spojíme s ušlehanou šlehačkou. Přidáme nastrouhaný křen, citronovou šťávu a cayenský pepř. Vše dobře promícháme. |
2 | Omáčku podáváme k vařeným masům a k rybám. |